divendres, 12 de desembre del 2008

93 -- EL MENUT DIU : AVUI ÉS NADAL !!! - expresío del Pau al veure la lluminària.

Haikú del dia

34.- Pentinat dona.
Terra, aladre solcava
la formosor.

------------------

4 – VULGARITATS .- 8 – 12 – 08 . Diu que els menuts tenen preferència. El Bolet va voler fer el que no devia, sa experiència no era la que necessitava per aquell delicat moment i no li va resultar favorable. Ara el tocar els aladres a terra i fer de muntanya, el còrrec en el lloc precís i profund, i diguem-ho, sa estatura reduïda....el varen lliurar. Casualitats en diem que poden salvar el compromís.


Avui us parlaré d’en Pau un menut menut, sols quatre anyets, que diu sa iaia quan d’ell parla, que també la fa parlar alguna vegada que s’entossudeix.i és que sempre volem que els petitons ens creguin a la primera i si tenen quelcom entre mans, no és bonhora per deixar córrer el que amb tant de goig estan treballant. Ja sé que no els comprenem per més que nosaltres hem sigut com ells, però qui se’n en recorda?
El menut Pau, jugant amb sa cosina s’ho passa de meravella, tot és joc, els dos son el joc personificat, no pararien.
Quan la seva mare ha telefonat dient que el venia a buscar per sopar i dormir, s’ha enfadat de manera suprema, que no havia acabat el pastis que estava fent amb barreja de farina, cafè, sucre, que em sé jo el que hi havia en el perolet ...
Fins el vell de casa ha partit peres amb ell per poder-li posar les sabates, que se les havia tret com si fóssim a l’estiu, Bé, un petit drama que ha acabat amb uns morros i cara de...beure vinagre.
L’he adornat amb un petó a la galta, però ell... Hem baixat les escales forcejant. i ja el cotxe era a la porta.
Obrim la porta i la lluminària de la plaça ens ha sorprès.
- Mare, mare, que ja som Nadal.... Avui és Nadal !!! Avui és Nadal !!!!
Com en tots els pobles la il·luminació és un complement i les bombilletes menudes que apaguen i encenen i les coloraines, ha fet venir a la ment del Pau l’exclamació.
- Avui... és Nadal , mare ? - ... i l’enfado havia passat, fins uns petons sucosos ens ha cosit a galtes... ...
........................................................................

Desprès diuen que als pobles mai passa res, que la vida és tranqui-la. Que bé si està. Tot és silenci.
---------------------

ESCORRIALLES

A110 .- Segurament que s’arribarà a que els fumadors duguin una capseta per guardar les restes de les cigarretes, no sigui que contaminem aigües ara que plou tant. I si ara als cotxes no els deixen fumar ni tirar gasos ( i tem pets) que facin una llei per que les persones no s’afluixin que diu que estudis seriosos hi ha un promig de catorze al dia per individu – deu ser que aquest nombre porta sort en les travesses -. Res, coses de científics que no saben que fer i s’entretenen en contar els petits escapes culars del personal

A111 ..- Una cigarreta pot produir un incendi. Una paraula, una guerra.
----------------------